Tuesday, April 21, 2009

matrik o asasi?

huuu.end of a hectic life kat matrik.finally!bersyukurnya..
balik je rumah..rasa free sangat.da same feeling like pas abeh form 5 hari tu..
got tooOOooooOo many stories yang rasa mcm nak share ngan orang..tp t'luah..
so here i go~

ramai yg tanya..
"okey ke dok matrik..?"
"payah tak blaja kat matrik..?"
"rasa-rasa nak amik asasi ke matrik..?"
"matrik tu blaja pe..?sama ke dengan asasi..?"
"mana lagi okey sbenarnya..?"

bla..bla..bla..bla..
emm.tataw la nak cakap yang mana lagi ok.kadang-kadang..rasa amek asasi lagi ok.tapi at 1 time..rasa matrik lagi ok.sebab?kat matrik..at least..kte akan belajar english.so..untuk muet..at least kte da practice sikit-sikit time class.im not sure whether all asasi got english class o not..but what im quite sure is..asasi uitm got no english class.macam kesian la jugak.terpaksa tanya orang lain time nak muet tu.tak didedahkan langsung ngan format muet.

tapi dari side yg lain pulak..contohnya..student pasum da cop 80% tempat kat um untuk buat degree.uia akan amek sume student asasi dy.so..outsiders have no chance..ok?hm..
d point here is..student matrik t'paksa compete ngan student asasi yg chancesnya more to student asasi.

tapi..kalau la ada orang suruh dscribe matrik in one word..i would say..PENAT!
anyway..im having a very great time there~

fikir-fikirkan ye..

dlm masa kte nak buat keputusan..y not kte mintak tolong dari Allah selain mintak pendapat orang.ye laa..Dia lagi maha mengetahui.kadang2..ada setengah perkara baek untuk kte..n' stengah perkara baik untuk org laen.tiap org ada nsb masing-masing.keep praying for somthing good from HIM.n' redha la atas sume perkara yg t'jadi.ada hikmahnya..

"boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ianya amat baik bagimu,
dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ianya amat buruk bagi kamu,
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.."
-surah al-Baqarah 216-

2 bla bla bla:

nanaloly said...

i also dunno wut mue is la tipah~ bcos im not taking that thing. but wut i know my english course is enough to make me suffer just like u~ huhu...bestnye korang da abes mtrx!!! bile la aku nak abes derita ni...tp x pe, 'aint about hiw fast we get there.aint about whats waiting on the other side.its THE CLIMB' -wah aku nyanyi~ haha...terpanjang lak aku coment ko.heeee

fahimnajwa skywalker said...

hehehhee
sama jer ako rasa kat mana2 pun
own it's pro and contra..
everything is competition
sapa yang bnasib baik
menanglaa
hehhehhehhehe
x]