Sunday, September 28, 2008

puasa.puasa.puasa

lama betoi tak b'update blog ni.kalau kat kolej..smemangnya aku laa orang yang paling malas untuk m'jejakkan kaki ke cc.siyesly aku malas gle nak masuk dalam tu.hmm

puasa.rasanya mcm baru semalam aku balik nak sahur kat rumah.tup tup hari ni aku balik lagi..nak beraya pulak.haih.sekejapnya sebulan tu pergi.puasa kat kolej ni..aku dapat rasa a teeny different la dari puasa kat sekolah.kalau kat sekolah..evry single thng d'sediakan oleh pak cik dewan makan kesayangankO.tak payah nak keluarkn duit sesen pon.laenla kalau nk makan rangka ayam ke..ayam percik ke..kan tawan2?hmm.seronok makan ngan kawan2.gelak kuat2.pastu time yg plg best- time orang nk bangun.sangat meriah!mcm nk pecah gegendang telinga dgr bunyi orang seret kerusi.kalah bunyi meriam.fuuhh~!dats wyh aku prefer utk bangun lagi awl dari orang lain.sian kat telinga aku.hoho~

kat kolej..aku sendiri yang kena keluar pergi beli makanan.mula2..rasa nervous jugak.kehkehkeh.first time keluar beli juadah bukak puasa sendiri.kalau dulu..at least ada yong@abah@umi@isa teman aku.now..kawan je yang ada.rasa macam..waaaa~da besar rupanya aku ni.haks.selalu blank time nak beli.tataw nak makan ape.padahal makanannya lebih kurang je.hahaha.habeh satu kmpk kami pusing-pusing nak tengok yang mana ok.bak kata ain..da naek muak asyik makan menda yang sama je.hahaha.last-last..nasi ayam jugak pilihan hati.senang.simple.sedap?okeh laa.hoho.janji perut t'isi.aku telan je.emm.ade jugak bukak puasa kat luar.dgn geng kawad.kat hotel seri malaysia.nice food.tp ak xde mood gle time tu.haih.stop part makan!

puasa tahun ni..takde la rasa exhaustd mcm time kecik-kecik dlu.haaa..meh aku bukak cite zaman gonjeng2 aku.balik je dari sekolah dlu time darjah satu..aku selalu pergi duduk kat peti ais.alasan..nk aura sejuk la katakan.haha.tapi..ade jugak sekali tu..aku minum susu kotak.hoho.sampai sekarang ni pon aku still xbgtau kat umi n' abah lg.but..aku tak rasa diorang tataw@perasan.hehe.mana taknya..sampai nk habis aku kebas susu tu.tp..diorang buat tataw kot.aku pon dlm kategori bdk baru blajar lg..kot.hahahaha.n' aku tak merancang nk cite kat umi n' abah pon.so..dont ever dare to tell them okeh~!?

stop for now.selamat b'ibadah pd hari2 t'akhr ramadhan ini..

2 bla bla bla:

fahimnajwa skywalker said...

owh...
kantoi...
patutlaa ske duk kat peti ais cikgu midah..
har3..
x]

LatiFahmaD said...

kehkehkeh~
diam2 sudah..
muehehehe~