Thursday, May 1, 2008

langit tak selalunya cerah *sigh*

upu's result came out.but its not like what i expect it to be.
aku check result ni tyme kami [family] on da way ke ipoh [memandangkan hari ni public holiday, so we decide to go for a walk at ipoh].act..aku tgh membuta tyme.tiba-tiba yong dapat 1 mesej dr kwn dia..ckp yang dah boleh check result upu guna hndset.dia pon kecoh-kecoh.sampai aku pon t'sentak.dgn mamai2 aku pon mncapai hndset n' trs mnekan2 'UPU 91051108****'..n'..
rm0.50
91051108****
spm/setaraf:
tahniah!anda berjaya ke upnm.kursus z0880 asasi sains dan teknologi pertahanan bla bla bla bla
upnm?AGAIN..?*sigh*hancur luluh b'kecai nak dpt cos dentstry kat mana2 u.aku t'nangeh la jugak.then umi n' abah cam marah n' bagi 'free lecture'.marah?tak marah kot.aku tau diorang pon sdey gak n' tak nak aku nangeh2.duhh.tak boleh tahan la umi..abah.dari batu gajah sampai la ke GM still tak habis2 lagi diorng b'cakap pasal kebaikan2 matrix.keluar je dari kereta umi bagi kata penutup."pergi matrix..!"suaranya slow tp ada nada tegas.ok.
masuk dlm gm aku terus bg sms kat jiha.n' terus ke kedainya di depan kedai emas.
jiha agk sibuk time tu.wah!jiha sangat pandai b'niaga lorr.kalah pakcik pakistan kt kedai sebelah dy tuu.aku pon cerita semua2 ni kat dy.n seperti biasa dy akan pujuk n' bg kata2 semangat.n' also..dy kata semua tu just tipu semata-mata.semangat aku naik sikit.hoping dat miracle will happen.aku pon boleh laa gelak2 balik.lepas ckp bye2 kat jiha, kami pergi ke rumah nenek sedara kt silibin.dy pula bagi semangat kat aku untuk pergi ke mtrix.okeh laa.aku b'serah je.
balik je rumah aku terus check result tu on9.n'....
Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA

NO. KAD PENGENALAN / MYKAD: 91051108****
NAMA: LATIFAH BT AHMAD

TAHNIAH ! Anda telah berjaya ditawarkan program seperti di bawah :KOD PROGRAM : Z0880NAMA PROGRAM : ASASI SAINS DAN TEKNOLOGI PERTAHANAN#IPTA : UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA (UPNM)URL SURAT TAWARAN : http://202.190.201.6/kemasukan

CATATAN :Pihak IPTA akan mengeluarkan surat tawaran kepada calon yang berjaya mulai 05 Mei 2008 (Isnin)Pastikan anda mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN di laman web IPTA berkaitan mulai 05 Mei 2008 hingga 15 Mei 2008.


sdey?ye la jugak.but more to 'geram'~!grrrrr.confuse laa.ari tu kata da nk reject aku.
tp..still jugak offer aku study kt u tu.tak nak jadik pelajar awam~!!
nk SISKA..!!kalau tak nak ambil aku jadik siska..janganlah ambil aku as student awam jugak.
janganlah 'ikat' aku dgn upnm..!!~ luka kne reject time intrview dlu pon baru je t'ubat.dpt pulak result upu ni.duhhh~ sabar je laa.dugaan.lps baca sms dr kwn ni..aku cool la sket.

"bila kau letih dan hilang semangat, Allah tahu betapa dirimu telah mencuba sedaya upaya.
bila tangisanmu berpanjangan dan hatimu kedukaan, Allah telah mengira titis-titis air matamu.
bila kau rasa ketinggalan dan masa meninggalkanmu, Allah sentiasa disisimu.
bila kau sudah mencuba segalanya namun masih tidak tahu hala tujuan, Allah ada jalan penyelesaiannya.
bila tiada erti buatmu, keliru dan kecewa, Allah adalah jawapannya."
matrix pon okay la.aku bkn tak nak masuk matrix sbb tak famous ke apa.aku risau tak dapat catch up subject utk 3 thn dlm masa setahun.duhh.doakan yang terbaik utk aku.risau sangat.

8 bla bla bla:

[miss][dora] said...

x pe tipah..
matrix pun ok.
ak tau ko bleh nye blaja nt..
cayok2 tipah~

LatiFahmaD said...

tu laa..harap2 mcm tu laa.tq2~

nanaloly said...

caiy0k2 tipah!!!!!!
huhuuhu....

LatiFahmaD said...

maceh3~

Anonymous said...

wei,ko x gtau aku pon pasl ni..waa,sebgai ayong ko aku rasa sngt terpinggir..huhu

nini said...

ayong ko tu jngn wt tak kenal lak yer ochu ku syng...

LatiFahmaD said...

alolo~
nk cte gak nnt2.cume xsmpt je.siyesly~!jgnla rasa t'pnggr.kte xslalu on ym skang n.tape2.pasni kte akn slalu up-to-date kn cte2 kte kt hg.ngEh3.*smile*=B

mos said...

salam.aku pon dpt gak plaja awam after kene reject iview kt terendak.plaja awam ok wat?kalo ko nak sgt jadik plaja kadet,ko kene bace blog bdk upnm betape susahny dorg jd plaja kadet.plaja awam rilek je.nak tw lg lanjut,ko g tny akak eyra hazirah.dye plaja awam upnm skg.papehal ramai plaja kadet ckp jd plaja awam lg best.papehal ko pk la.masok matrik susah gak woo